илюстрация: Община Варна Агенция Пътна инфраструктура ще организира дейностите по провеждане

...
илюстрация: Община Варна Агенция Пътна инфраструктура ще организира дейностите по провеждане
Коментари Харесай

АПИ ще плати новия път през свлачището „Трифон Зарезан“ във Варна

илюстрация: Община Варна 

Агенция „ Пътна инфраструктура ” ще провежда дейностите по осъществяване на процедурите по желание на реализатор, на строителен контрол и други на панорамния път Варна – Златни пясъци, в сектора на свлачището „ Трифон Зарезан “, поради които пътят е затворен към този момент 16 години. Това планува план за съглашение сред организацията и общината, утвърдено през днешния ден от Общински съвет – Варна, оповестиха от пресцентъра му.

Община Варна от своя страна се ангажира да даде на АПИ за безплатно прилагане създадените все още планови материали. Освен това ще оказва подпомагане на всеки стадий на съгласувателните процедури и процедурите по създаване на обекта. При нужда Общината ще извърши за своя сметка процедурите, осигуряващи теренното застраховане на обекта, в това число и отчуждителните такива, както и ще издаде позволение за градеж.

 

Към сегашния миг има направен абстрактен план за „ Възстановяване на път VAR 1082 в региона на свлачище „ Трифон Зарезан “. Изработени са два разновидността – независимо подсилване на пътния сектор с пилотна силова структура и надълбоко фундирана мостова структура. Избраният вид планува построяването на естакада с дължина към 200 м, според от резултатите на инженеринговото изследване. Тази естакада ще бъде фундирана на надълбоко залягащи водачи и щлицови стени, по която ще минава двулентово пътно платно, велоалея, пешеходна алея и панорамна площадка в централната най-висока част. Поради обстоятелството, че свлачището е интензивно и изискванията се трансформират с времето, ще бъдат осъществени нови геоложки изследвания, вследствие на които препоръчаният вид може да претърпи корекции. Финансирането на обекта ще е за сметка на Агенция „ Пътна инфраструктура ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР